Днес на Агра 2020: Биологична конференция и научна кръгла маса за климата

Агра 2020Фондация „Биоселена“ организира днес международна конференция „Биологичното земеделие в България. Ще успеем ли да рестартираме системата“, която ще продължи през целия 20 февруари – от 9:00 до 17:00 часа в Конферентния център на Международен панаир Пловдив. В нея предиобед ще се включи и зам.-министър Чавдар Маринов. От земеделското министерство ще бъдат изнесени последни данни за биоземеделието в България, структурни и функционални промени в Министерството на земеделието. По късно ще се обсъдят промените в Наредба 5 и ефектите от тях. Ще има и презентация „Мярка 11 – как ще се кандидатства през 2020 г.“ Производството на биологични зеленчукови семена е една от интересните теми в следобедната част на конференцията.

Селскостопанска академия провежда отново днес кръгла маса в зала 2, палата 6 от 14:00 до 17:00 часа. Темата е „Предизвикателствата и решенията за земеделието, свързани с климатичните и екологичните промени“. Председателят проф. Мартин Балтов ще представи зелените приоритети в ОСП. Растителната селекция при зърнено-житните култури в отговор на климатичните и екологични проблеми е една от темите във форума, която ще развие доц. д-р Галина Михова. Друга – възможности за намаляване на екологичния отпечатък в животновъдството с лектор проф. Живко Кръстанов.

Асоциация „Български пипер“ ще проведе своето годишно общо събрание днес, на 20 февруари, от 15:30 часа в Пресклуба на панаира.

Проявите са в рамките на деловата програма на изложението Агра 2020.

Leave a Comment