ФАО организира международен фотоконкурс за 21 март – Световният ден на горите

Международен ден на горитеЗнаете ли, че горите приютяват около 80% от животни и растения на Земята? От тропически мравки до мънички дървесни жаби, от планински горили до зелени анаконди, от гигантски крайбрежни червени гори до планинска пепел животът кипи в нашите гори! Това изключително биологично разнообразие помага на горите да се адаптират към новите условия и да оцелеят под влиянието на фактори като климатични промени, горски пожари, вредители и болести, а също така служат като източник на много ползи за хората: по-специално източник на храна, подслон, лекарства, енергия и доходи.

Устойчивото управление на горите и възстановяването при необходимост е жизненоважно за хората, биоразнообразието и климата.

ФАО предлага 21 март да се отбележи от всеки с участие в събитие, посветено на горите. Ако това събитие бъде съобщено на електронна поща IDF@fao.org, ФАО ще го популяризира.

Друга идея на организацията към ООН е включване в дискусията #IntlForestDay в социалните медии.

ФАО обявява и фотоконкурс на Международния ден на гората 2020.

„Заснемете забележителни или необичайни растения или животни на вашия фотоапарат! Те могат да се отличават с интересен външен вид, неочаквано поведение или могат да представляват източник на някои уникални ползи, или забележимостта им да е в това колко са важни за местната общност“, посочват в условията от ФАО.

Ако изпратите интересна снимка, наградата е екшън камера!

Крайният срок за кандидатстване е 16 март 2020 г.

Участвайте в състезанието тук

Leave a Comment