До 15 март европейската програма EIT Jumpstarter ще приема идеи на новатори

Jumpstarter banner_2020Европейската програма EIT Jumpstarter е отворена! За първи път тази година кандидатите могат да представят своите иновативни идеи, разделени в 6 категории. Отделно от здравеопазването, суровините и храните, са отворени и три нови области: енергетика, промишленост и градска мобилност. Заявления се подават до 15 март 2020 г., съобщават от Института за агростратегии и иновации, който представлява в България EIT Food – Институт за агростратегии и иновации - ИАИИнициативата на Европейският институт за иновации и технологии в направление „Земеделие и храни“.

За най-добрите идеи са предвидени и награди до 10 000 евро.

Програмата предоставя различни възможности за подкрепа на развитието на стартиращи бизнеси, за повишаване на знанието и квалификациите и придобиване на опит и умения чрез прилагането и развитието на иновациите. EIT Food има за цел да осигури една по-устойчива, здравословна и надеждна агро-хранителна система в Европа.

EIT Jumpstarter е предназначенa за новатори в ранен етап от развитието на своите бизнес идеи, които искат да получат насоки и начален тласък за своя бизнес. EIT Jumpstarter е отворена за студенти, докторанти, научни работници и предприемачи с идеи в следните направления: здравеопазване, земеделие и храни, енергетика, суровини, промишленост и градска мобилност. Участниците ще научат как да стартират изграждането на своя бизнес в уникална по рода си междусекторна среда, направлявани от най-добрите обучители и ментори в съответната сфера.  

Програмата поставя специален фокус върху таланти от Централна и Източна и Южна Европа, които искат да утвърдят своята бизнес концепция, да разработят бизнес план и да насочат идеите си към потенциалните бъдещи инвеститори. В предишните издания над 90 екипа от 13 страни вече бяха обучени, наставлявани и подкрепяни в развитието на впечатляващи идеи в силни бизнес модели.

За повече информация и подаване на заявлението посетете следния линк:

https://www.lyyti.fi/reg/Jumpstarter-2020

 

 

Leave a Comment