79 проекта за обучение на фермери и работници са подадени по мярка 1.1

фермер

При бюджет от 15,6 млн. лв., кандидатите търсят 38,6 млн.

79 проектни предложения на стойност 38.6 млн. лв. са подадени по подмярка 1.1 „Професионално обучение и придобиване на умения“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Приемът приключи на 16 март 2020 г. По мярката са кандидатствали висши училища, професионални гимназии, центрове за професионално обучение, научни институти и Държавно предприятия „Научно-производствен център“.

Постъпилите проектни предложения ще бъдат оценявани от Управляващия орган на Програмата, по реда на Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЗУСЕСИФ).

Подпомагането по подмярката е насочено към повишаване на знанията и подобряване на уменията на земеделските и горските стопани и на заетите лица в техните стопанства. Целта е да бъде постигнато подходящо ниво на техническо и икономическо обучение, както и увеличаване на капацитета за достъп на знания и информация в областта на селското и горското стопанство.

Общият размер на бюджета по процедурата е в размер на на 15.6 млн. лв. От тях 6 млн. лв. са предназначени за провеждане на курсове и семинари, свързани с предотвратяване и/или преодоляване на усложнена епизоотична обстановка- подобряване на биосигурността в стопанствата.

 

Leave a Comment