БАН изчисли: Справяме се с коронавируса до 2-3 месеца

математика„След около 3 седмици ще имаме хубави новини, след около 2-3 месеца ще сме справили с тази криза“, прогнозира проф. Николай Витанов от Института по механика към БАН по време на брифинг в Министерския съвет.
Такива са очакванията, но само ако карантината се спазва и не се пробие, уточни той.

Бойко Борисов се срещна с учени от Българската академия на науките. Премиерът благодари на представителите на научните среди у нас, които подпомагат работата на Националния оперативен щаб в дейността им за ограничаване на разпространението на COVID-19 у нассъобщиха от правителствената информационна служба.

На срещата присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончевдиректорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР комисар Никола Николов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„От БАН ни предоставят изчисления на база подадените данни от другите държави. Така те изготвят сценарии за развитие на ситуацията в България. На база на техните анализи Щабът може да взима по-точни решения и да се прецени дали да се продължи със затягането на мерките“, написа Борисов на профила си във Facebook.

 

Leave a Comment