Нови мерки за коронавируса: Блокират изходите на всички областни градове от тази нощ

Пенсионерите ще пазаруват от 8:30 до 10:30 часа, работещите няма да се допускат в магазините
Кучета могат да се разхождат със стопаните си в паркове и градини, останалите – не

Министерски съвет - сградаПравителството и Националния щаб за коронавируса излязоха с нови мерки за ограничаване на разпространението на заразата. От 00:00 часа тази нощ, тоест от 21 март,  областните центрове не могат да се напускат. Това не важи за по-малките градове.

Ще се допуска пътуване само по три причини. Първата – по работа, втората – за лечение, третата – за да се прибереш у дома. Съответно на входно-изходните пропусквателни пунктове ще се изисква служебна бележка от работодателя, медицински документи и удостоверение, и – за третия случай, лична карта, с която се доказва, че живееш в даден град.

Товари и куриери ще могат да се движат между градовете.

Забраняват се разходките в паркове и градски градини, както и по открити обществени пространства, спортни съоръжения на открито и закрито. Изключение се допуска за стопани на кучета, които ще могат за кратко да ги разходят из забранените места.

За по-възрастните хора – пенсионерите, се определят часове за пазаруване – от 8:30 до 10:30. През това време в магазините няма да се допускат хора в по-ниска от пенсионната възраст.

Проф. Венцислав Мутафчийски съобщи, че броят на заразените вече е 127. Град Добрич влиза в картата на коронавируса с 4-ма души.

 

Leave a Comment