В складовете за семена, торове и продукти за растителна защита няма дефицити

Складът за торове в ИМБО

Складът за торове в ИМБО

В складовете за семена, торове и продукти за растителна защита няма дефицити. В това увериха двама големи търговци на територията на област Пловдив, към които Агро Пловдив се обърна след сигнали на фермери, че има забавяне в доставките.

Ивайло Асенов, собственик на „999 – Ив. Асенов“ЕООД, чиито склад е в с. Катуница, община Садово, заяви, че разполага с всичко необходимо за земеделците по това време на годината. „Нямаме проблеми с доставките, стоките пристигат регулярно“, каза той. Основният проблем според него е тривиален – земеделците се разплащат трудно и отлагат във времето изчистването на сметките. „Но такива клиенти винаги е имало и ще има, както и други, които са точни в плащанията“, обясни Ивайло Асенов. Той покани земеделците, които не могат да закупят определени продукти, да заповядат в склада в Стопанския двор на Катуница, за да се сдобият с това, което им е необходимо.

Подобен отговор даде и Иван Романов, съдружник и управител на „ИМБО“ООД в град Раковски. „Всичко имаме. Камионите със стоки пристигат – и от България, и от чужбина. Кой казва, че има дефицити“, попита Романов.

Leave a Comment