Фермерите от област Пловдив минават през КПП с талонче за регистрация като земеделски стопани

протест тракториЗемеделските стопани, които имат ниви, овощни градини, лозя, оранжерии и други земеделски земи, както и животновъди ще се допускат до обектите си с удостоверения или служебни бележки, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив. Те трябва да покажат на КПП-тата удостоверение за регистрация като земеделски стопанин /зелено картонче/, като ще важи и заверката от 2019 година. Допускат се служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща, че преминаващото лице е негов служител или удостоверение за регистрация на животновъден обект /ферма, рибовъден обект или пчелин/.

Ще бъдат допускани и превозни средства, които превозват семена, посадъчен материал, торове, препарати, поливна техника, фуражи и дуги, необходими за извършване на земеделските, животновъдни и рибовъдни дейности.

Земеделските стопани и животновъдите да бъдат допускани и до областните центрове при необходимост от подаване на документи в ОД „Земеделие“, ОС „Земеделие“, ОД на ДФ „Земеделие“ и Областните дирекции по безопасност на храните, или при необходимост от посещаване на агро-аптеки, магазини за резервни части, техника и оборудване, както и други, необходими за осъществяване на земеделската им дейност.

Leave a Comment