Складовете в пловдивското тържище „Родопи-95“ са заредени с плодове и зеленчуци

тържище Родопи 95„Няма дефицити на плодове и зеленчуци в тържище „Родопи-95″АД. Складовете са пълни, стоките пристигат регулярно“, съобщи изпълнителният директор Илия Гатев. Търговците се притесняват пандемията да не затвори границите за товари на Гърция и Турция, откъдето са основните доставки.

Клиентите на тържището със сигурност са намалели заради контролно пропусквателните пунктове, през които не могат да преминат граждани, тръгнали да си напазаруват по цени на едро. За търговците обаче, които зареждат хранителните магазини, проблемът не стои.

„Единствените български стоки при нас засега са салатите и други листни зеленчуци. Появиха се и малко оранжерийни краставици“, информира Илия Гатев.

Директорът обясни, че тържището е наело фирма за извършване на дезинфекция на общите части, предупредило е всички наематели, а също и клиенти, да работят с лични предпазни средства. Големите складове също се дезинфекцират дневно. Някои от търговските павилиони са затворили заради страха от пандемията с коронавирус на наемателите. Всички заведения са преустановили работа.

Администрацията на тържището вече е с намален работен ден, но през цялото работно време на деня има служители.

Leave a Comment