Този филм сме го гледали и свършва зле: Фермерски пазар на паркинга на хипермаркинг

Предложението на търговските вериги е залегнало в проекта на постановление

Предложение да отстъпят три паркоместа, на които местните производители на плодове и зеленчуци да експонират продукцията си – това е предложението на някои от чуждите търговски вериги. То е дошло по време на видеоконферентния разговор между земеделският министър и търговските представители вчера към 15 часа. Това съобщи Десислава Танева тази сутрин пред бТВ.

новият пазар в Метро

На 17 август 2013 г. пазарът започна така …
Архивни снимки на Агро Пловдив

Припомняме, че през август 2013 г. на паркинга на Метро 2 в Пловдив (Околовръстно шосе) заработи такъв пазар на производители след тържественото му откриване с участието на тогавашния земеделски министър проф. Димитър Греков. Бяха поставени 10 пазарни маси, на които 10 местни производители на плодове и зеленчуци от Пловдивско бяха подредили продукция без да плащат наем или други такси. Съответно, заетите паркоместа бяха много повече от 3. Седмица по-късно открихме един единствен производител, останалите се бяха отказали заради почти нулевите продажби.

празен пазар при Метро 2 - Пловдив

Шест дни по-късно 

Министър Десислава Танева заяви, че предложението на търговските вериги за настаняване на местните производители извън магазините и в паркингите им, е залегнало в проекта на постановлението за подкрепа на българското производство. Дали този предложен от хипермаркетите модел ще остане и в окончателния вариант, предстои да видим.

Прочети още: С проект на постановление властта ще задължи търговските вериги да заделят 1/2 от площите само за български храни

 

Leave a Comment