29 са заразените в град Пловдив, 11 са установени в още 5 общини от областта

През почивните дни са съставени 960 акта на хора без маски

Пеещите фонтани в ПловдивСитуацията в Пловдив и областта към днешна дата е спокойна, имаме още един  екстубиран пациент, съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 40. От тях в община Пловдив -29, Карлово -2, Кричим -2, Хисар-2, Родопи -2, Стамболийски -3. В пловдивските болници до момента са  били диагностицирани и приети за лечение и 4 пациенти от други области –Стара Загора, Пазарджик и Смолян. Двама пациенти  са починали –един от Хисар-област Пловдив и един от Пещера –област Пазарджик.

Това съобщи по данни на РЗИ областният управител  Дани Каназирева.

От всички потвърдени случаи 11 са инфектираните медицински лица – 2 лекари, които са напълно оздравели, 4-медицински сестри, от които 2 са оздравели, а другите са изписани за възстановяване в къщи, 1 акушерка, която също е излекувана, както и 4 санитарки- две от които се лекуват в момента, а другите две  са напълно оздравели.

Общият брой на оздравелите пациенти е 19, на домашно лечение са 6.

Към момента хоспитализирани са 17 лица, както следва:

В УМБАЛ “Свети Георги“ се лекуват -9, от тях 1 на интензивно лечение.

В УМБАЛ „Каспела“-4, от тях 1 на интензивно лечение

В УМБАЛ „Пълмед“ -4, от тях 1 на интензивно лечение

Общият брой на свободните легла в здравните заведения в областта са 437, от които 81 са  интензивни.

В лабораториите за изследване на COVID-19 в Пловдив през почивните дни са направени 215 проби.

МВР през почивните дни е съставило 1077 акта по чл.209а от Закона за здравето, от тях за без маски 960.

1354 души в Пловдив и областта към днешна дата са под карантина.

„В област Пловдив ситуацията е спокойна, в здравните заведения са осигурени необходимите предпазни средства и защитни облекла за медицинските лица, които работят в отделенията за коронавирус. Приемните кабинети също работят като се следва алгоритъма определен от МЩ за консултиране на пациенти, евентуално хоспитализиране или назначаване на домашно лечение. Ежедневно Спешна помощ  получава информация  за свободните легла, в това число и за интензивно лечение, което улеснява работата на спешните медици и обслужването на пациентите. Добрата новина, която дойде буквално преди минути, е че вече има още един екстубиран пациент в болница „Пълмед“, уточни областният управител.

 

Leave a Comment