Заради пандемията се купуват имоти извън големите градове като втори дом и за дребно земеделие

биоПандемията от Ковид-19 породи интересна тенденция – търсене на имоти извън големите градове за покупка или за дългосрочно наемане. Това са наблюденията на Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, които тя сподели в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, цитирана от Инвестор.БГ.

Според нея ако не беше пандемията, нямаше да се наблюдава такава тенденция.

Снежана Стойчева смята, че в случая става въпрос за търсене на втори дом и хората не биха искали да заменят апартамента си в големия град.

С инвестициите в селски райони те по-скоро търсят възможност за уикенди, за кратки почивки и за развиване на дребно земеделие.

Според мениджъра на сайта за покупко-продажби на имоти продължителността на кризата ще има значение, но според нея именно имотите са добра инвестиция дори по време на криза.

По думите й голям спад при цените на имотите не е възможен вече.

“Строителството е секторът който не пострада до този момент. Ново строителство продължава да се появява. Започнатото през миналата година вероятно ще се довърши”, очаква Стойчева.

Стойчева обаче смята, че в момента в известна степен е рисковано да се купува „на зелено“ и повече трябва да се проучва строителят.

Leave a Comment