Асоциация Биопродукти благодари за удължения до 20 май срок на Кампания 2020

Био пчелинът на Владимир Владимиров до с. Храбрино, обл. Пловдив

Био пчелинът на Владимир Владимиров до с. Храбрино, обл. Пловдив

Българска Асоциация Биопродукти благодари за удължения до 20 май срок за подаване на заявления за директни плащания в Кампания 2020. В писмо, изпратено до медиите асоциацията адресира благодарностите си към земеделския министър Десислава Танева, зам.-министър Вергиния Кръстева, екипът от експерти във МЗХГ и ДФЗ, които са оказали съдействие за решаване на казуси и затруднения на биоземеделци при подаването на заявления по 12 часа на ден, както и към хилядите служители от земеделските служби в страната, които са работили през почивните дни.

„Надяваме се сътрудничеството да продължи и в следващите три седмици, в които ще могат да се правят корекции и да се добавя мярка 11 „Биологично земеделие“ към заявленията, които показваха грешки и бяха своевременно затворени, за да се спази крайния срок.

„Надяваме се в края на кампанията, с общите ни усилия с МЗХГ, да постигнем тази цел и да няма биоземеделци, които да се чувстват огорчени и излъгани, независимо дали са членове на нашата асоциация“, завършва писмото на БА Биопродукти.

Leave a Comment