Европейските фермери и преработватели истински уплашени от загубите заради пандемията

В цяла Европа голяма част от хранително-вкусовата и селскостопанската промишленост е силно засегната от пандемията Covid-19, разказва видео на Би Би Си. Фермерите са инситнски уплашени от последствията на заразата, които могат да унищожат бизнеса им. Под риск са хиляди малки производители.

Половината от риболовците в Холандия са вързали лодките и не излизат в морето. Това е така, защото цената на прясната риба се понижи поради липса на търсене.

сирене във ФранцияВъв Франция 150 000 тона висококачествено сирене бяха бракувани миналата седмица, защото фермерите не могат да го продадат. Причината е в това, че потребителите вече търсят индустриални сирена с дълъг срок на съхранение.

Аспержите в Германия прорастват неприбрани и заприличват на малки дървета.

И много от складовете, които съхраняват прясна храна от цяла Европа, вече достигат капацитет. В Холандия се намира един най-големите на континента складове за храни, който вече почти препълнен.

Планини от картофи се издигат в Белгия. Малка част от тях отиват за изхранване на бездомните. Общо 750 000 тона остават непродадени.

Leave a Comment