Немска провинция осигури цъфтящи растения за пчели върху 5000 ха

билки

Немската провинция Хесен вече трета година провежда кампанията „Приятел на пчелите Хесен„, осигурявайки площи с цъфтяща растителност за пчелите. „Доволен съм, че общо 5000 хектара цъфтящи площи в селското стопанство на Хесен осигуряват повече храна за пчелите и насекомите и насърчават биоразнообразието. Площите са с 500 хектара повече, отколкото през 2019 г. и са успех на нашата кампания“, заяви министърът на земеделието Приска Хинц в Световния ден на пчелите на 20 май, съобщи изданието Topagrar.

3400 хектара цъфтящи площи се финансират по агроекологичната програма HALM с общо 2,25 милиона евро. 1695 фермери участваха в тази програма през 2020 г. Съществуват и области, създадени съвместно от Hessischer Bauernverband (Асоциация на фермерите – б.р.) и Сдружението на пчеларите Landesverband Hessischer като част от кампанията „Приятели на пчелите Хесен“.

Министерството на околната среда подкрепя закупуването на семената. „Хесенските фермери създадоха много допълнителни цъфтящи площи и през тази година на около 1600 ха. Това ще подобри предлагането на храна за пчелите и в същото време ще допринесе за биоразнообразието“, каза генералният секретар Асоциация на фермерите Петер Вос-Фелс.

Leave a Comment