Рафинерия, 80 000 патици и нови пътища ще се строят в Пловдивско

88 инвестиционни намерения за обекти в областта са обявени от началото на годината
стопанство за патици

Фермата за патици ще е в Каравелово

Цех за производство и рафиниране на растително масло ще строи фирма „Леона 7″ЕАД в село Дълго поле, община Калояново. Предложението е едно от 88-те инвестиционни намерения в Пловдивска област, обявени в РИОСВ от началото на годината досега. Инвеститорът се занимава с изкупуване и преработка на маслодайни суровини, растителни и животински мазнини и е регистриран в Националната служба по зърното като търговец.

Птицеферма с годишно отглеждане на 80 000 патици за угояване планира „Мати“ЕООД. Тя ще е в село Каравелово, община Карлово.  Ще е с 4000 места, върху 32 декара в близост до стопанския двор на селото. „Булгарплюм“АД пък ще строи в Брезово предприятие за обработка на пера плюс площадка за компостиране. Сред обявените намерения има още 4 в животновъдния сектор – за изграждане на овцеферми и кравеферми в село Иганово, в Клисура в други села.

„Вила Хисар“ има намерение да създаде 312 декара винени лозя в Старо Железаре, като още със засаждането им е предвидена и система за капково напояване. В село Кръстевич, община Хисар Тодор Димов смята да създаде биологична ферма, в която ще отглежда шипки, капини и малини. Към нея ще има и пункт за търговска заготовка на стоката.

В Търговски център за спортни стоки с надземен паркинг и трафопост смята да инвестира в район „Тракия“ – Пловдив публичното дружество със специална инвестиционна цел „Феърплей пропъртис“. Освен с изкупуване на земеделска земя, компанията изгражда жилищни и вилни кокмплекси, а преди 4 години спечели награда за „Най-добър морски прокт“ за ваканционното селище „Санта Марина“ в Созопол.

Фирмата, която поддържа неотложната медицинска помощ 6-150 – АГППМП „Цито Медика“ има намерение да направи вътрешни преустройства в офиса си в райн „Централен“ като превърне административните помещения в Медицински център с аптека.

Дом за стари хора ще строи в село Крислово фирмата производител на пътни знаци „Карат Перфект“. За целта тя е закупила общежитие и складова база, които ще преустрои в жилищна площ. Мери Аргирова планира да вдигне в Асеновград голям комплекс, който включва търговски център с хотелска част и нощен клуб. Наскоро „АгроПловдив“ изброи 3 хотела в „Малкия Йерусалим“, които са обявени за продажба, но очевидно въпреки кризата инвестиционните намерения в сферата на туризма не секват.

Върху 28 декара двама инвеститори – Таквор Гилиян и Митко Унгузов, възнамеряват да изградят жилища в близост до село Първенец. Засега идеята е на етап промяна на прадназначението на земята.

Сред обявените планове за инвестиции е и проекта на община Пловдив за реконструкция на Голямоконарско шосе. Изходният път ще се разшири и ще стане с три ленти в едната посока. Неотдавна кметът Иван Тотев обяви, че на шосето смята да изгради и кръгово кръстовище към бъдещата западна тангента. Реконструкцията на Голямоконарския път ще обхване 5 км като дължина. Ще започне от бул. „Дунав“ и ще свърши близо до село Царацово. Проектната стойност на обекта е 300 000 лева.

Път с дължина 2 км и ширина 10 м смята да изгради и „Сиенит инвест“. Той ще е вътрешен и ще обслужва предприятията в индустриалната зона до село Раднево.

 

 

Leave a Comment