БАСЗЗ продължава да дарява средства на пострадали от пандемията

Подпомогнати са семействата на починали медици и Дом за възрастни хора в село гара Орешец

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи /БАСЗЗ/ дари днес, 29  май 2020 г., на община Димово в полза на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец спално бельо и завивки, денатуриран етилов спирт 96%, перилни препарати и препарати за съдове. През април месец т.г. с коронавирус бяха заразени голяма част от обитателите на дома, както и персоналът полагащ грижи за тях. Предоставената безвъзмездно помощ е на стойност близо две хиляди лева и е заявена от община Димово, която продължава да набира дарения за още два дома за възрастни хора в неравностойно положение.

Стайко Стайков

Стайко Стайков

„Радвам се да помогнем на възрастните хора, които се нуждаят от специални грижи. Още повече, че те пострадаха тежко от коронавирусната инфекция“, каза председателят на асоциацията Стайко Стайков и допълни, че благотворителната кампания за подпомагане на засегнатите от пандемията ще продължи. БАСЗЗ е предоставила и средства в размер на 2 хиляди лева, с които са подпомогнати и две семейства на починали медици след заразяване с Ковид – 19.

Това е четвъртото дарение, което БАСЗЗ прави като част от кампанията на асоциацията „Заедно срещу Ковид 19“. През април т.г. асоциацията дари сумата от 5 000 лева на Българската академия на науките, за да подкрепи „Проект за научни разработки, свързани с борбата с Ковид -19 и други инфекциозни заболявания“. В началото на май бяха предоставени лични предпазни средства и дезинфектанти на Министерството на земеделието, храните и горите.  Помощта беше предназначена за служителите на Областните служби по земеделие, които работят активно на терен. Дарението бе на стойност 14 423,43 лв. и включваше: 1000 л. денатуриран етилов спирт /96%/, 6 000 бр. предпазни маски за лице /трипластови и двупластови/ и 24 000 ръкавици за еднократна употреба.

 

 

Leave a Comment