Над 1700 проекти на пчелари са одобрени, срокът за изпълнение е до 31 август

пчелинът на Гени1761 проекта за над 6 млн. лв. са одобрени и по тях са изготвени договори за финансиране по Националната програма по пчеларство за 2020 г. Това стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет по пчеларство, който се проведе чрез видеоконферентна връзка вчера.

Заместник-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Евдокия Кръстева съобщи, че най-голям брой проектни предложения са на производители от областите Добрич, Стара Загора, Варна, Плевен и Шумен.

На централно ниво към Държавен фонд „Земеделие“ са подадени шест заявления за подпомагане по мярка А, дейност 2 “Обмен на знания и добри технологични практики за отглеждане на пчелните семейства” и дейност 3 „Популяризиране на българските пчелни продукти чрез организиране на базари“ по Програмата. Заявленията са обработени и договорите с бенефициентите са подписани в срок. Тяхната стойност е 22 528 лева.

Срокът за изпълнение на дейностите по отделните мерки и за подаване на заявления за плащане по Програмата се удължава до 31 август 2020 г.

Leave a Comment