Истинска история: Ако спасиш един живот, можеш да спасиш целия свят!

Един ден докато беден шотландски фермер се опитвал да изкара прехрана за семейството си, чул викове от близкото тресавище. Пуснал си инструментите и се затичал натам. В блатото, затънало до кръста в черна тиня, се мъчело да се освободи ужасено момче. Фермерът Флеминг спасил момчето от бавна и мъчителна смърт.

На другия ден луксозна карета спряла пред къщурката на селянина. Елегантно облечен
господин слязъл от каретата и се представил, обяснявайки, че той е бащата на спасеното момче.

„Искам да ти платя“ казал богаташът. „Ти спаси живота на сина ми“. „Не мога да приема пари за това, което сторих“, казал фермерът, отхвърляйки предложението.

Александър ФлемингВ този момент влязъл синът на фермера през вратата на семейната колиба. Богаташът попитал: „Това твоя син ли е?“ Фермерът отговорил гордо: „Да.“ Богаташът направил предложение да обучи на същото ниво както собствения си син и сина на
селянина. „Ако момчето е нещо като баща си, той ще порасне и без съмнение ще стане човек, с който и двамата ще се гордеем.“

И това и направил.

Синът на фермера посещавал най-добрите училища и завършил най-добрия медицински университет в Лондон. След време той станал известен като сър Александър Флеминг, откривателят на пеницилина.

Уинстън Чърчил

Уинстън Чърчил

След години синът на богаташа, който бил спасен от блатото, се разболял от пневмония.
Кое спасило живота му? Пеницилинът!

Името на богаташа – лорд Рандолф Чърчил. Името на сина му – сър Уинстън Чърчил.

Leave a Comment