БАСЗЗ с поредна дарителска акция в кампанията „Заедно срещу Ковид-19“

Дарение в МБАЛ Ямбол

Дарение в МБАЛ Ямбол

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи /БАСЗЗ/ продължава активната си дарителска кампания „Заедно срещу Ковид-19“ и през месец юни т.г.. Членовете на асоциацията дариха лични предпазни средства и дезинфектанти на обща стойност 8 062 лв. на три болници в страната: МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, МЦ „Н.И. Пирогов“ в София, Клиниката по детска онкология и хематология в УМБАЛ ”Царица Йоанна-ИСУЛ”  – София, както и на Аграрния университет в Пловдив.

„Благотворителната кампания, която започнахме преди два месеца, е нашата подкрепа за всички, които са засегнати, работят на първа линия или са застрашени от коронавирусната инфекция. С даренията към медицинските екипи изказваме нашата благодарност и подкрепа в ежеднавните им грижи за пациентите“, коментира председателят на асоциацията Стайко Стайков.

Това е поредното дарение, което БАСЗЗ прави като част от кампанията на асоциацията „Заедно срещу Ковид 19“. През април асоциацията дари сумата от 5 000 лева на Българската академия на науките, за да подкрепи „Проект за научни разработки, свързани с борбата с Ковид -19 и други инфекциозни заболявания“. В началото на май бяха предоставени лични предпазни средства и дезинфектанти на стойност 14 423,43 лв. на Министерството на земеделието, храните и горите. Помощта беше предназначена за служителите на Областните служби по земеделие, които работят активно на терен. БАСЗЗ подпомогна с 2 хил. лв. две семейства на починали медици след заразяване с Ковид – 19. В края на миналия месец беше направено дарение за близо 2 хил. лв. на община Димово в полза на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец, където с коронавирус бяха заразени голяма част от обитателите му, както и персоналът полагащ грижи за тях. На дома бяха доставени спално бельо и завивки, денатуриран етилов спирт, перилни препарати и препарати за съдове.

Leave a Comment