За област Пловдив: От 1 юли в УМБАЛ „Св. Георги“ ще дежурят екипи, в две болници ще лекуват от Ковид-19

маска, коронавирус, заразаОт 1 юли влиза в сила графика за дежурствата на екипите от лекар – анестезиолог и две сестри , който всяка една болница в Пловдив ще осигури за Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ . Това реши Медицинският щаб след поредна среща с директорите на здравните заведения.

По думите на областния управител Дани Каназирева, създадената  организация е много добра и дава  възможност да се осигурят до края на годината  екипите  за интензивното лечение на пациентите с Ковид-19.

Тя съобщи, че за първите три месеца, за по 45 дни с по два екипа в графика влиза УМБАЛ “Каспела“, а с по един – УМБАЛ Еврохоспитал“, МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и  УМБАЛ „Пловдив“. Следващото тримесечие дежурството ще се поеме от УМБАЛ „Пълмед“ и МБАЛ“ Св. Каридад“ с по два екипа за 45 дни и  с по един екип от УМБАЛ „Еврохоспитал“ и УМБАЛ „ Пловдив“.

По предложение на областния управител като резервна болница, само за лечение на COVID-19, и ако се наложи при усложняване на обстановката , успоредно с УМБАЛ „Свети Георги“, се определя  МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

Епидемиологичната ситуация в областта към днешна дата показва, че общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на пловдивска област, е 187.

За последните три дни –събота, неделя и понеделник новорегистрираните случаи са общо 24. От тях в Пловдив са 11, останалите 13 са в областта.

Нови общини, които регистрират заболели са Садово -2 и в Куклен -1.

 

Leave a Comment