Стефан Вълдобрев представя на 2 юли в Пловдив своята „Книга за песните“

книга Стефан Вълдобрев, ПловдивНа 2 юли, четвъртък, от 19 часа неповторимият Стефан Вълдобрев ще представи на подиума на Римския стадион в Пловдив своята първа книга – „Книга на песните“ при „вход: Свободен“. „Ще прочетем откъси от книгата, ще има хубава музика на живо, добро настроение и автографи“, обещават организаторите. Четивото ще може да се закупи на място и с автограф!

„Книга за песните” може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В нея Стефан Вълдобрев се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено, без маниери и преструвки творческия процес по създаването на 41 песни, като се обхваща периодът от 80-те години до днес. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка: как от случайно хрумване, срички, каламбур или произволна словесна или музикална фраза, пречупена през контекста на обществените събития и през призмата на личния живот на артиста може да се създаде хит.

„Книга за песните“ се превърна в бестселър още преди излизането си от печат на 15 май 2020 г. и то в условия на извънредно положение. Само от предварителни поръчки са продадени 1000 бр. от тиража. Всички най-нетърпеливи читатели получиха екземплярите си с автограф.

Първият тираж на „Книга за песните“ вече е изчерпан и в момента издателство „Книгомания“ реализира втори. Изданието вече повече от месец е в топ 10 по продажби на редица реномирани книжарници като Книгомания, Хеликон, Гринуич, Сиела, Ориндж и Хермес.

 

Leave a Comment