Лозари подписват договори с ДФЗ за събиране на реколтата на зелено

Операцията по отстраняване на гроздето продължава до 20 юли

гроздеОт днес, 14 юли започва подписване на договорите по мярка „Събиране на реколтата на зелено“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС) 2019 – 2023 г. Одобрените кандидати следва да се явят за сключване на договор Централно управление на ДФ „Земеделие“ , гр. София, ул. „Гусла“ № 3.

Приемът по мярката се проведе от 15 до 19 юни 2020 г., като в този период са приети заявления за предоставяне на финансова помощ на общата стойност близо 2,2 млн.лв. Заявените за подпомагане площи са над 700 ха. Максималният размер на финансовата помощ, която могат да получат кандидатите е до 60 % от заявената сума на преките разходи за операциите по отстраняване на гроздовете и на загубата на приходи, произтичаща от прилагането на мярката.

По мярката се финансира пълното ръчно отстраняване на гроздовете, докато все още не са узрели. По този начин добивът от съответната заявена площ се намалява до нула. Срокът за извършване на операциите по ръчно отстраняване на гроздовете е до 20 юли 2020 г.

1 Comment

  1. Даниела Иванова каза:

    Каква е тази дивотия? Кой нормален човек би искал унищожаване на реколтата и ЗАЩО?

Leave a Comment