Пчеларите с одобрени проекти по НПП се отчитат и заявяват плащане до 31 август

работна среда в пчелинаОт вчера, 14.07.2020 г., всеки бенефициент, сключил договор с ДФ „Земеделие“ по мерките от Националната програма по пчеларство за периода (НПП) 2020 – 2022 г., може да отчете разходите си и да подаде заявление за плащане.

В полза на пчеларите от прием 2020 г. по Националната програма по пчеларство  крайният срок за извършаване на тези дейности бе удължен до 31 август за финансовата 2020 г. В Държавен вестник, бр. 59 от 3.07. 2020 г. са обнародвани промените в Наредба № 10 от 13.12.2019 г. за условията и реда за прилагане на мерките от Националната програма по пчеларство за периода 2020 – 2022 г.

Отчитането на дейностите, насочени към сдружения, групи и организации на производители на пчелен мед, ще се извършва в централно управление на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, ул. „Гусла“ № 3. По всички останали мерки, заявки за плащане се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“.

За всяка от посочените в договора дейности от мерките на НПП може да бъде подадено отделно заявление за плащане. Важно изискване е кандидатът да има валидна регистрация като земеделски стопанин в регистъра на земеделските стопани на МЗХГ, да е подал актуална информация за пчелините и броя на пчелните семейства в регистъра на пчелините воден от БАБХ, да няма задължения към държавния бюджет, да не е осъждан.

Образци на заявленията за плащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат намерени на сайта на ДФ „Земеделие“.

 

Leave a Comment