Заради липса на търсене:Етиоптски фермери унищожиха стотици хиляди пилета

Етиопските фермери унищожиха стотици хиляди пилета, тъй като секторът е силно засегнат от срива в търсенето от хотелиерския сектор заради пандемията от Covid-19, съобщава „Ройтерс“.

mdhdjsdsdppsОграниченията за пътуване в Етиопия, наложени, за да се спре разпространението на коронавируса, доведоха до свиване на икономическата дейност и затваряне на ресторанти, магазини и хотели в Адис Абеба, които бяха основният източник на търсене на пилешки продукти.

Правителствените данни не са достъпни, но „ЕтиоЧикън“ (ЕthioChicken), един от най-големите доставчици на продукти от птиче месо в Адис Абеба, съобщи, че е убил близо 650 000 пилета за пет седмици през май и юни и предполага, че милиони пилета са били унищожени в цялата страна, съобщава БНР.

Трябваше и да извадим някои яйца от люпилнята, за да ги унищожим, преди да се измътят, каза пред „Ройтерс“ ръковoдителят на отдела по маркетинг в ЕтиоЧикън Фсеха Тесфу.

Въздействието върху сектора е изключително разрушително и има потенциално унищожителни социални последствия в страна, в която министърът на финансите и икономическото сътрудничество Ахмед Шиде заяви през май, че близо 15 милиона могат да изпитат необходимост от правителствена помощ заради пандемията.

Leave a Comment