Систива® в пакет с Премис® – нов подход за обеззаразяване на семена пшеница!

Систива® за най-дълга защита от листни болести
и Премис® – обеззаразител за пълен контрол на видовете главни

Систива® е единственият продукт в България и Европа, който приложен върху семената осигурява защита от болести и през вегетацията! Пакетът Систива® + Премис® осигурява пълна защита, както от семенни и почвени патогени, така и от листни (видове ръжди, дрешлера, септориоза, ринхоспорум, брашнеста мана и мрежести петна). Систива® е сигурен патньор в борбата с видовете кореново гниене.

Четири поредни година Систива® доказва своите предимства по българските полета – най-дълъг период на защита от болести, по-добра физиология, по-устойчиви на стрес растения и по-висок добив.

Можем ли след Систива® да пропуснем първото фунгицидно третиране в пшеница?

Приложението на Систива® позволява първото фуницидно третиране да бъде отложено във времето до вретенене или поява на флагов лист в зависимост от дозата, инфекциозния фон и климатичните условия.

Дозата от 100 мл/100 кг семена дава възможността освен защита през есента и по-добра физиология да се пропусне първото третиране и да се направи едно-единствено третиране при поява на флагов лист. При доза 75мл/100кг семена за първо вегетационно третиране може да се използва превантивно по-икономичен фунгицид.

Систива® допринася и за по-добро покълване и поникване, по-добре развита в дълбочина коренова система и по-добро братене. Растенията са по-толератни на късни пролетни слани, по-устойчиви на стрес, по-наситено зелено и по-здрави. Освен подобрена физиология, Систива® запазва посева чист от листни патогени от самото начало на вегетацията, няма риск от ранна поява на кафява ръжда и др.

Систива+Премис за 360о защита от сеитба до пролетта за 3,70лв/дка* при 25кг/дка сеитбена норма или 2,20лв/дка* при директна сеитба и 15кг/дка сеитбена норма

*препоръчителна цена без ДДС при доза Систива® 75мл и Премис® 100мл/100кг

Реални Резултати в Реални Условия

Информация за полето:

  • с. Капитан Димитриево обл. Пазарджик
  • Систива® 90мл/100кг семена, през вегетацията е направено само 1 фунгицидно третиране с Приаксор®систива

 

 

 

Leave a Comment