Систива® в пакет с Премис® – Нов подход за обеззаразяване на семена ечемик!

Систива® за най-дълга защита от Мрежести петна
и Премис® – обеззаразител за пълен контрол на видовете главни!

Систива® все по-масово се прилага в България, както в пшеница, така и в ечемик.  Предвид характерните болести по ечемика, Систива® се доказа като много рентабилно решение- опазва посевите от Мрежести петна и Брашнеста мана за най-дълъг период от време. Систива® в доза 75мл/100кг семена и един-единствен фунгицид приложен по време на вегетацията (Приаксор 75мл/дка) ви гарантират чисти и здрави посеви.  Не случайно, Систива® се прилага ежегодно на повече от 20% от площите с ечемик в България.

Една от най-вредоносните болести по ечемика са мрежестите петна. При благоприятни условия масовата зараза се осъществява още във фенофаза братене. Патогенът се запазва в семената и растителните остатъци, при сеитба на заразени семена по младите листа се повяват първите признаци. Контрола на мрежести петна е труден. Систива® добавена към обеззаразителя опазва ечемика от мрежести петна и брашнеста мана до пролетта.

Систива® допринася и за по-добро покълване и поникване, по-добре развита в дълбочина коренова система и по-добро братене. Растенията са по-толератни на късни пролетни слани, по-устойчиви на стрес, по-наситено зелено и по-здрави.

Сеитбената норма на ечемика обикновено е по-ниска от тази на пшеницата, това прави Систива® още по-рентабилно решение. Дозата от 75мл/100кг семена е категоричната доза на приложение в ечемик.  Убедете се сами от конкретен казус представен по-долу:

Реални Резултати в Реални Условия

Информация за полето:

  • гр. Бяла обл. Русе
  • Систива® 75мл/100кг семена
  • Фунгицидно третиране 17.04.2020год – Приаксор® 80мл/дка

Систива

  • • Отлично състояние на посева, опазен от болести до момента на фунгицидното третиране, края на месец април
  • • Подобрена физиология

Leave a Comment