Срядата е важна!

От блога на Манол Глишев

Наполеон

Всеки един е Наполеон в тези протести

Утре – сряда, 3 юлище е важен ден за тия протести. Планирана е целодневна блокада на Народното събрание, за да схване най-сетне сегашният му състав, че никак, ама никак не е желан. На работа, заети, болни, умиращи – няма как, длъжни сме да бъдем там.

Сутринта от 7:30, 8:00 или най-късно 8:30 – нека всеки отиде тогава, когато може. И да остане максимално дълго. Ще трябва да се ходи и да се стои доста. Ще трябва да се опитаме да блокираме ефективно различните далечни подстъпи към сградата, защото близките ще са заградени от полицията.

Моля и настоявам – бъдете там. Бъдете там заради самите себе си. Носете си вода и нещо за хапване. Каквото и да е времето – бъдете там, готови и за дъжд, и за слънце. Идвайте, отивайте си и пак идвайте, но присъствайте и то активно, защото иначе има да траем такова законодателство, от което звезди посред бял ден ще видим.

Не се бойте от нищо, не се разсейвайте, не си търсете оправдания и не си правете оглушки. Отнася се за всекиго. Ако искате, бъдете мирни, ако искате – по-ядосани, но елате. С плакати или без, с домати или без, но с ясни намерения. Бъдете твърди – никой не е казвал, че ще бъде лесно. Нямаме гаранции за нищо. Имаме само себе си.

В последните три-четири дни показахме ако не друго, то поне че дъждът и слънцето не могат да ни изгонят от площада, докато в управлението се вършат безобразия. Вчера (понеделник, 1 юли) протестът отново беше многохиляден, както му бяхме свикнали от първите дни. Това е добре. Беше и енергичен, а това е още по-добре.

Да свалим това Народно събрание – с неговите абсурдни назначения; с неговите лъжци Местан, Станишев, Орешарски, Бойко и Цецо; с неговите задкулисни кръстници Доган и Цветан Василев; с неговите лъжи; с неговите обиди към нас; с неговите безумни планове за АЕЦ Белене; с неговите безпомощни „мерки“.

Leave a Comment