Журналистът Найо Тацин арестуван на протеста по сценарий (обновена)

Найо Тацин зад маската

Найо Тацин зад маската на Сидеров

Журналистът Найо Тицин е арестуван, съобщи съв Фейсбук профила си Асен Генов, който е един от основните организатори на протеста.

Причината за задържането му е, че е преминал загражданията пред Народното събрание, като е носел маска с физиономията на Волен Сидеров и бил облечен в усмирителна риза. Тацин не за пръв път се появява на протестите с тази визия.

Малко по-късно Тацин обясни, че задържането му е станало точно по сценарий. Той поясни, че е искал полицаите да го арестуват в тази му дегизировка – с маска на Волен Сидеров и с усмирителна риза. „И тя е постигната“, посочи журналистът.

След като даде показания пред полицията, Тицин излезе и прочете пред медиите протокола, който му е съставен, защото е влязал в зоната за сигурност: „Да не прикривам самоличността си с маски и качулки, да не нарушавам обществения ред при провеждане на протестни действия и да спазвам законността в Република България“. Той добави – „мисля, че това всички се опитваме да правим“.

Найо Тицин благодари на полицаите и на медиите за коректното поведение. „Нямах никакъв проблем с полицията…С тях говорихме, че когато е културен протестът от едната страна, културна е и полицията от другата.“

„На кафе пред Парламента“ започна още преди 8 часа тази сутрин.

Заседанието на Народното събрание стартира малко след 9 часа, след като бе регистриран кворум от 122 депутати. По предложение на „Атака“ то се предава пряко по БНТ и БНР. Причината за това вероятно е зрителите да гледат заседанието, тъй като двете национални медии ще бъдат в невъзможност да предават какво се случва не вътре, а около сградата на Народното събрание.

Днес акцията се очаква да е по-мащабна и „пиенето на кафе“ да продължи целия ден около Парламента. Има призив протестиращите да носят бели престилки, така че символно да лекуват политиката от заразата на мафията.

Около сградата на съединението има поставели метални заграждения, които достигат до храма „Александър Невски“. Има и силно полицейско присъствие.

Сградата на Народното събрание беше замервана с домати и тоалетна хартия, които обаче не са достигнали до целта, предаде агенция „Фокус“.

 

Leave a Comment