Въпреки пандемията компанията на Джон Диър очаква $ 2,25 млрд. годишен приход

машини Джон ДиърБазираната в Молин, Илинойс компания Deere & Co заяви, че очаква нетен приход от около 2,25 милиарда долара за 2020 г., по-голям от 1,6 милиарда долара – 2 милиарда долара, изчислени по-рано през годината, съобщава Ройтерс.

Тримесечната печалба достигна 2,57 долара на акция, което е с 8,5% спад на годишна база в сравнение с оценките на „Рефинитив’ с“ за 55% спад. Продажбите на селскостопанско оборудване паднаха с 12,4% на годишна база (а това е почти половината от очакванията на Уолстрийт) до 7,9 милиарда долара на фона на възстановяване на търсенето на трактори и комбайни.

Лорънс Де Мария, анализатор от Уилям Блеър, нарече тримесечния резултат „изключителен“, посочвайки „доброто“ управление в условия на икономически спад.

В отговор на несигурността, предизвикана от пандемията и продължителния спад в икономиката на САЩ, производителите на селскостопанско техника, включително Deere, намалиха производството, за да предотвратят затрудненията на доставките и запазиха разходите.

Deere стартира програми за разделяне на служителите, които се очаква да доведат до годишни спестявания от 175 милиона долара.

Докато пандемията понижава цените на стоките, като допълнително притиска фермерите, които все още се отдръпват от търговския спор между САЩ и Китай, необходимостта от подмяна на застаряващо оборудване стимулира продажбите на малки трактори.

Програмата за подпомагане на земеделските стопани на президента Доналд Тръмп на стойност 19 милиарда долара, както и подобрените условия за сеитби също вдигнаха настроенията на земеделските производители.

Deere очаква продажбите на селскостопанска техника за годината да намаляват с по-бавни темпове от прогнозираните през май, подпомогнати от подобреното търсене в Северна Америка и Азия. Прогнозата за спад в продажбите на строителни и горски машини също е намалена.

Leave a Comment