Отровното трио изпрати запис със земеделския министър Десислава Танева до 705-те евродепутати

Десислава ТаневаЧленовете на т. нар. Отровно трио – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, изпратиха имейл до всички 705 евродепутати със записи от изказвания на земеделския министър Десислава Танева и на икономическия министър Лъчезар Борисов, съобщи БНР.

Записът с Десислава Танева е от форум с видео връзка през април т.г. с участието на браншовици от сектор плодове и зеленчуци. В него министърът, отговаряйки на въпроса на организационния секретар на асоциация „Български пипер“ Г. Василев на какво се дължи увеличената ставка на обвързаната подкрепа за 2019 г., призовава да не се шуми по темата. Отговорът всъщност бе лесен: По-високите ставки бяха заради завишените проверки в сектора, които установиха голям процент стопанства без зеленчуци, за които се иска подпомагане. Записът бе пуснат в публичното пространство доста по-късно от сайта „Биволъ“. А Георги Василев дружно бе нападнат от браншовици на специална пресконференция, организирана, за да се демонстрира лоялността им към земеделския министър.

 

Лъчезар Борисов пък, скоро след като стана министър, направи публично изявление, че е изпратил сигнал до ДАНС за съществуващи корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради Covid-19.

Отровното трио е изпратило писмата във връзка с предстоящия на 5 октомври дебат в Европейския парламент за върховенството на закона в България.

Leave a Comment