Хаос в сайта на Народното събрание: „Вземете мерки за чумата върху дрънкалките“

Сайтът на Народното събрание показва хаос в администрирането му в последните седмици, особено в рубриката „Парламентарен контрол“.

Там има възможност избирателите да видят какви въпроси са зададени към министрите, да се осведомят дали са получени писмени отговори и съответно да ги прочетат. Относно графата за състоянието на тази кореспонденция, вариантите бяха два – „отговорено“ и „без отговор“. От месец обаче се появи и още една лексикална възможност – „разубеден“. Кой е разубеден? Депутатът да не задава въпроса си или министърът да не отговаря? В крайна сметка като се отиде по-нататък, се вижда, че въпросът си стои и отговорът е получен и публикуван.

В подрубриката „питания“ попаднахме на следния безсмислен въпрос, зададен към земеделския министър от депутата Кристиян Вигенин и описан като „По отношение на вземането от правителството, вземете мерки за очакваното присъствие на чумата върху дрънкалките на предишните животни в България“. Тази забележителна безсмислица – забележителна, защото е написана в електронната страница на най-важната институция у нас – парламента, а не в блога на някой самодеец, е наистина смущаваща.

Но не е само това. Питане, свързано с незаконния добив на дърва, е описано като След като приключих с darvesin по отношение на незаконността“. А питане към екоминистър Емил Димитров за опасни отпадъци е представено като „Относно опасностите от отпадане от земята за шуменската общност“. 

сайт на Народното събрание

 

Leave a Comment