Бойко Борисов: Кръв ми капе от сърцето

Бившият премиер с коментар за загубените за земеделието 1 млрд. лв. по Програмата за развитие на селските райониБойко Борисов

„Кръв ми капе от сърцето, като знам колко са важни тези субсидии за българските зеленчукопроизводители, за българските зърнопроизводители, пчелари… Когато виждам как с лека ръка, поради некомпетентност, некадърност, се губят тези пари, договорени от мен, не мога да се зарадвам“, каза днес Бойко Борисов по повод намалените с над 1 млрд. лв. европейски субсидии от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г..

„На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са пет милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие. Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години като цяло“, обясни Борисов пред агенция Фокус.

Според Борисов само за 30 дни управление на сегашното правителство България губи десетки милиони евро дневно.

„И това е само началото на спирането на парите за България. Първо – там няма кой да преговаря. Хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят – кой е министър, кой е заместник-министър – виждате, че научават от пресата“, каза още Борисов.

Това, което съм построил за тези 4 години, ще остане единственото за дълги години напред, на което българите ще се порадват. В следващите години няма да има, няма да се откриват нито южни тангенти, нито метро, нито Дунав мост 2…„На дебата в Европейския парламент в Страсбург за България колкото и да беше срещу управляващите, аз бях нещастен, чувствах се недобре, когато слушах тези упреци. България беше давана за пример като държава със здрава фискална дисциплина, държава за пример на Балканите. Сега, само за няколко седмици, ни вкараха заедно с Унгария – Европарламентът да се занимава с нас. Изключително ми е неприятно. Притеснен съм. Дано Станишев и компания си намерят варианти да започнат някак си да работят, допълни още Бойко Борисов.

Leave a Comment