Германски фермери протестират с трактори срещу дъмпингови цени на търговец

протест, немски говедовъдиДнес, 2 ноември, сутринта се е състоял протест на германски фермери пред логистичния център търговската верига Алди в град Вилсдруф, провинция Саксония. Фермерите са паркирали многобройни трактори пред склада. Кампанията във Вилсдруф е част от по-нататъшни протести на фермери в други федерални провинции, съобщава електронното издание Топаграр.

Фермерите заявяват, че съществуването на стопанствата им е застрашено от дъмпинговите цени на хранителните вериги. Обявени са допълнителни протести.

Междувременно около 60 активисти на алианса „Заедно срещу животинската индустрия“ са протестирали днес в кланицата Томсен в Келингхусен, която принадлежи към групата на Tönnies. Граждани от алианса настояват за премахване на месната индустрия.

Активистите са блокирали две входа на кланицата и по този начин са спрели доставките на животни. Междувременно пред портите са се подредили десет камиона с животни.

Полицията съобщава, че двама активисти са били арестувани, докато други са се опитвали да се качат на покрива. Твърди се, че те не са изпълнили искането на полицията да напуснат помещенията.

Leave a Comment