Маратон Пловдив няма да се проведе 2020 г.

Архивна снимка на Агро Пловдив

Архивна снимка на Агро Пловдив 

Маратон Пловдив 2020 няма да се проведе, съобщиха организаторите. Датата, която бегачите чакаха с нетърпение – 15 ноември, ще бъде заменена с друга дата през 2021 г.

Екипът на Маратон Пловдив обяснява в съобщение към записалите се състезатели, че

„официално бяхме уведомени, че поради високия процент на заразени служители и такива в карантина, МВР-Пловдив и Пътна полиция не разполагат с ресурс за гарантиране сигурността на участниците и реда в Пловдив по време на провеждане на събитието ни.
Това, съчетано с неблагоприятната прогноза за епидемичната обстановка в рамките на следващите две седмици, ни принуждава да вземем трудното решение да отменим провеждането на Маратон Пловдив на 15 ноември 2020.“
Едва в края на зимата ще стане ясно за кога е определена следващата дата за Маратон Пловдив през 2021 г., след като 2020 г. е нулева за събитието.
Платената такса за участие в пловдивския маратон ще бъде възстановена на записалите се за състезанието. „През идните месеци ще се свържем с всеки регистриран участник по имейл, за да уточним подробностите. Молим ви да ни дадете време да организираме процеса, за да бъдем максимално оперативни и ефективни“, пише в съобщението.

Leave a Comment