Елена Йончева: Г-н Московски лъже! Такава мръсотия…

Репортерката доказа с копия от билети, че е летяла до Сомалия с граждански въздушни линии на няколко държави
Елена Йончева

Елена Йончева в „Шоуто“

„Да, г-н Московски лъже! И той знае, че лъже…“ Журналистката от БНТ Елена Йончева каза това в края на разговора си с водещия в „Шоуто на Слави“ тази вечер. Тя повтори думите на Трифонов, след като той няколко пъти ги каза, за да ѝ покаже как става.

Вчера бившият транспортен министър Ивайло Московски обяви, че репортерката, която е популярна с репортажите си от горещите точки на света, е пътувала до Сомалия със самолет на Авиоотряд 28. Той го каза в отговор на нападките, че правителственият въздушен оператор е извършвал, меко казано, нецелесъобразни курсове насам-натам.

Тази вечер Йончева показа ксерокопия на самолетни билети, с което доказва, че е пътувала през 2009 г. до Сомалия първо с холандските авиолинии, а след това с прехвърляне с други превозвачи, се е озовала на африканския полуостров. Тя поясни, че е направила филм оттам и той бил във връзка с отвличанията от местните пирати, с което държавата се прочу през въпросната година.

Елена Йончева се зачуди как може бивш министър да твърди нещо, за което се знае, че има доказателства, че не е било така. Тя бе категорична, че не е получила и лев от държавата за тази командировка. Репортерката каза, че е „ошашавена“ от тази мръсотия и от твърдението, че за филма ѝ са платени милиони от Франция. Нейното лично обяснение за „френската връзка“ е, че по това време е била отвлечена и българката Денка Панчова, която работела за френска хуманитарна организация.

Слави Трифонов няколко пъти настоя Йончева да заведе дело срещу Московски за клеветата. Тя обаче прояви колебание. „Съденето отнема много жизнена енергия, натоварено е с лоши емоции.“ Репортерката сподели, че преди два дни се е върнала от Турция и вместо да се занимава с подготвянето на филма за съседната държава, трябва да издирва билети отпреди 4 години.

Leave a Comment