АУ отново оглави класацията по „Растителна защита“ и „Растениевъдство“

Но отстъпи първото място за професионално направление „Животновъдство“ на Тракийския университет
Откриване на учебната година 2020/2021 г. в АУ  Архивна снимка на Агро Пловдив

Откриване на учебната година 2020/2021 г. в АУ
Архивна снимка на Агро Пловдив

В стандартизираните класации на рейтинговата система на висшите ни училища за 2020 г. Аграрният университет в Пловдив запази първото си място в професионалните направления „Растителна защита“ и „Растениевъдство“.

В направление „Растителна защита“ АУ води класацията от 2013 г. насам, като през 2012 г. Лесотехническият университет е бил с най-голям брой точки. Оттогава досега Лесотехническият университет неизменно е втори в рейтинга.

В направление „Растениевъдство“ АУ отново е начело, след като през 2019 г. бе отстъпил водещата позиция на Лесотехническия университет. На второ място е Тракийският университет.

В направление „Животновъдство“  Тракийският университет в Стара Загора повежда с 49 точки, а АУ губи първото място за пръв път от 2015 г. насам.

В направление „Ветеринарна медицина“ Тракийският университет и Лесотехническият университет почти ежегодно се състезават за първо и второ място, а през 2020 г. лидерът е ТУ.

В направление „Науки за земята“ водещ е Софийски университет „Климент Охридски“

Университетът по хранителни технологии оглавява рейтинга в направление „Хранителни технологии“, а в „Биотехнологии“ е на трето място.

 

Leave a Comment