Онлайн семинар за биосигурност във фермите днес

свине прасетаДнес, 19 ноември, от 15 часа ще се проведе безплатен онлайн семинар за биосигурност в животновъдните стопанства. Организатор на събитието е Националната служба за съвети в земеделието (Териториален офис град Добрич) и Българската агенция по безопасност на храните (Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич).

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с необходимостта от внедряването на превантивни стъпки за намаляване риска от инфекции и заболявания, както и с изискванията за прилагане на ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти, съгласно измененията и допълненията от 2020 г. на Наредба № 44.

Ще бъде представена и биосигурността като комплекс от управленски и физически мерки, предназначени да намалят риска от въвеждане и разпространение на заболяване в животинската популация в животновъдния обект. Ще бъде обърнато и внимание, че тя трябва да е рутинна процедура, тъй като превенцията срещу заболяване е по-добър подход от лечението.

Линкът за регистрация е https://forms.gle/NJ57ivqRC2sUAZh2A.

 

Leave a Comment