Лош късмет: Да спечелиш 11 млн. евро от лотария и да не ги вземеш

яхтаДоста хора си мечтаят за невъобразими неща, които биха направили, ако изведнъж се окажат милионери. Някои биха искали да напуснат работата си моментално, други си представят, че плават към залеза на луксозна яхта.

Но за един германски играч шансът да изпълни фантазиите си изтече в полунощ в навечерието на Нова година. Това бе последната дата, на която неизвестният притежател на печеливш лотариен билет, можеше да го осребри. Билетът бе на стойност 11,3 млн. евро.

„Ние искрено желаехме да се изплатим на късметлията“, каза вчера Георг Вакер, директор на държавното Тото-Лото, пред агенция Франс прес, цитиран от Дойче веле.

Неизвестният победител имаше три години и половина да претендира за необлагаемата джакпот награда, изтеглена на 1 април 2017 г. Въпреки редовните напомняния пред обществеността, той или тя така и не се появи с печелившия билет.

Според вестник Münchner Merkur , билетът е закупен между 29 март и 1 април 2017 г. Три дни след изтеглянето на номера, Лото Баден-Вюртемберг публикува в Twitter информация за победата, включително вероятното местоположение на победителя.

Къде е златният билет?

Това беше въпросът за милиони долари, който вероятно са си задавали доста от 116-те хиляди жители на Ройтлинген, град в Южна Германия близо до Щутгарт.

Билетът е закупен в лото магазин в града анонимно, вместо онлайн или от регистриран абонат. Това означава, че хазартната асоциация не е имала начин да се свърже с победителя и че е необходим физически билет с изтеглените номера, за да бъде поискана лично печалбата.

Какво се случва с парите?

Вакер каза пред списание Шпигел, че парите ще влязат отново в джакпота, за да бъдат изтеглени за бъдещи награди, независимо дали са под формата на парични изплащания или автомобили.

Който е избрал тези късметлийски номера, вече се е лишил от възможността да вземе своята парична награда в съответствие с германските разпоредби за хазарта.

Печалбите от лотария попадат в давностния срок три години след края на календарната година, в която се играе играта.

Вакър каза пред Spiegel, че макар и невзетите награди да не са нечувани, такава голяма изпусната печалба е рядкост.

Leave a Comment