Джордж Клуни: Бунтът в Капитолия беше сламката, който счупи гърба на камилата

Джордж КлуниДжордж Клуни заяви, че бунтовете в Капитолия са поставили Доналд Тръмп и семейството му „в сметището на историята“.

Така актьорът-режисьор коментира събитията от сряда (6 януари), при които привърженици на Тръмп щурмувах Капитолия  в опит да попречат на президентството на Джо Байдън да бъде узаконено. Обсадата доведе до общо пет смъртни случая.

Според The Hollywood Reporter, Клуни е казал, че е „опустошително“ да види разгръщането на бунта по телевизията и нарече инцидента „сламка, която чупи гърба на камилата“ по отношение на президентството на Тръмп.

„Това поставя Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши, Иванка, всички тях, на сметището на историята“, каза той и добави: „Това име завинаги ще бъде свързано с въстанието“.

Докато се случи инцидентът, Тръмп публикува видеоклип, в който нарича своите привърженици на бунтовете „много специални“ и казва „обичаме те“, като в същото време повтаря фалшивото си твърдение, че е спечелил изборите.

Това накара Twitter и Facebook временно да го блокират да публикува допълнителни съобщения, като последният обяви, че е забранил Тръмп | за неопределено време “

Сега известни личности шумно призовават в Twitter да го забранят за постоянно.

Оттогава Тръмп отстъпи и след завръщането си в социалните медии заяви, че бунтовниците „са се противопоставили на седалището на демокрацията“

Leave a Comment