Ще го има ли изложението АГРА 2021?

Палата 13  в годините, когато животът бе по-нормален

Палата 13 в годините, когато животът бе по-нормален

Ще се проведе ли международната селскостопанска изложба АГРА 2021, а заедно с нея и „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. На електронната страница на Международен панаир Пловдив часовникът отброява, че остават 35 дни и 20 часа до откриване на събитието, но истината е, че все още никой не може да каже дали от 24 до 28 февруари 2021 г. панаирът ще отвори врати.

„Все още нямаме делова програма, тъй като не сме наясно каква ще е ситуацията в България към края на февруари“, съобщиха организаторите.

Катя Янева, ръководител на пресцентъра на изложбения център обясни, че още от пролетта на миналата година Международният панаир е подготвил мерки за защита на участниците в изложбените и конгресни прояви. Сред тях са регулиране на потока от посетители чрез пътеки за еднопосочно движение, осигуряване на разстояние между щандовете и хората, засилен режим на дезинфекция и почистване, осигуряване на вентилация и филтриране на въздуха, и много други.

„Нагласите на фирмите изложители са положителни. Те са в очакване Агра 2021 да се проведе“, каза Катя Янева. Панаирът като сгради, зали и открити пространства разполага с достатъчно големи площи, за да се осигури дистанция и безопасност.

„Настроени сме оптимистично“, каза ръководителят на пресцентъра.

Миналата година АГРА имá шанса да изпревари обявяването на извънредното положение с двайсетина дни и да се проведе в пълния си мащаб. По-късно обаче годината бе нулева за другото най-значимо събитие на пловдивския панаир – Международният технически панаир. Преди това бяха анулирани „Природа, Лов, Риболов“ и придружаващи изложби като „Цветна пролет“, киноложкия панаир и още няколко прояви.

Сигурно е, че ако ситуацията с Ковид 19 бъде благоприятна у нас след месец и „Агра 2021“ получи възможността да се проведе, ще видим едно по-различно изложение – може би с повече щандове на открито и по-малко на закрито, с по-различна организация на деловите прояви и на движението в палатите.

1 Comment

  1. Изложител каза:

    Няма да има АГРА 2021. Вече стана ясно, че се отлага. Скоро всички ще получат официални писма.Така е по-добре и по-отговорно за хората.

Leave a Comment