Светлана Боянова: Подписах за дюните леко, без натиск

Министър Найденов бил в Брюксел в този ден

Зам.-земеделският министър Светлана Боянова е сложила подписа си върху сделката за дюните края Несебър, които се превърнаха в топ новина в последните дни на 2012 г.В това време Мирослав Найденов е бил в Брюксел, което наложило тя да парафира документацията. Пясъчните дюни в местността „Кокала”, която попада в защитена зона, са 29 декара и според сметката на Тома Белев от „Зелени Балкани” държавата е загубила 3.5 млн. лева от сделката. Цената им е била под данъчната оценка. Ден по-късно купувачът е препродал имота 6 пъти по-скъпо.

„Подписвам, защото ми се носи за подпис. Не е оказван натиск върху мен, за да подпиша договора за дюните край Несебър“, обясни Боянова. Именно тя е сложила подписа си върху станалия скандален през последните дни казус с имота край морето. Боянова обясни, че се е подписала, защото министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е бил в командировка в Брюксел. Боянова уточни, че няма как да проверява всеки един документ, който подписва. И че няма някакво специално

Към момента от ДНСК е разпоредила спиране на всякакви строителни дейности в обекта край Несебър. Утре се очаква междуведомствената комисия, която се занимава със случая с участието на представители на земеделското министерство и министерството на регионалното развитие, да се срещне с екоорганизации, за да се взема решение има ли нарушения на българското законодателство.

Leave a Comment