Молове, фитнеси, зали за танци, спорт и култура отварят на 4 февруари

танцьор в УстинаТърговски центрове, зали за фитнес, спорт, танци и култура ще заработят от 4 февруари. Това препоръча Националният оперативен щаб по време на работно съвещание, свикано от премиера в Министерския съвет.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър да проведе среща с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове и отново да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране.

На съвещанието стана ясно, че здравният министър проф. Костадин Ангелов ще издаде заповед за влизане на територията на страната на всички граждани, идващи от трети страни и от Европейския съюз, след отрицателен PCR тест.

Държавният здравен инспектор доцент Ангел Кунчев каза пред премиера, че се прави всичко възможно да се ограничи разпространението у нас на новия вариант на коронавируса.

Професор Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на щаба, е сигурен, че новият вариант не е по-смъртоносен. „Досега нямаме медицински доказателства, че преминава по-тежко. Не, той не е по-опасен и смъртоносен“, каза той.

По отношение на доставката на ваксините, на съвещанието стана ясно, че интересът към ваксинирането нараства при работещите в извънболничната помощ. Вече се  подготвят списъци на желаещите от трета фаза. От февруари доставките на ваксината на „Пфайзер“ ще са всяка седмица, подчерта изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.За месец февруари очакваме 83 хиляди дози, за месец март 104 хиляди.

Leave a Comment