Д-р Тони Филипов ни напусна! Колкото се смяхме, толкова ще страдаме

д-р Тони ФилиповНапусна ни д-р Тони ФилиповСтойко Тонев. Неговите саркастични политически коментари нямаха равни на себе си. От сайта „Офнюз“, от рубриката му „Из делниците на един луд“, той бе от малкото хора, които ни караха да се смеем от сърце. Яркият му стил бе неподражаем. Ерудицията му също. Непосредственият му израз бе велика дарба. Колкото се смяхме, толкова ще страдаме, защото той вече няма да ни поднесе в няколко стотин думи неизразимото удоволствие от четенето на коментарите му. Последният от тях беше съвсем наскоро – през този януари. И до днес дори търсехме в сайта поредния, но вместо това …

Стойко Тонев почина на 31 януари, съобщи Офнюз.

От медията посочват, че преди две години Стойко Тонев се е разболял тежко, но впоследствие се е подобрил и той самият е повярвал, че „е преборил болестта“.

Стойко Тонев е завършил „Социология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, доктор е по политология. Бил е главен редактор на в. „Новинар“, зам.-главен редактор на „Монитор“ и „Експрес“. Автор е на пет книги и множество статии в различни български издания.

Рубриката „Из делниците на един луд“ излиза от 2002 г. в различни вестници и интернет сайтове. До момента той е един от издателите на сайта „Редута.бг“.

Поклонението пред Стойко Тонев ще е в сряда, 3 февруари, от 14 часа в храм „Света София“ в столицата.

Нашите съболезнования на близките му и на всички нас – неговите многобройни читатели.

 

Leave a Comment