Във Великобритания професията „фермер“ е най-уважавана

Фермер Експо Раковски 2019, децаНикоя друга държава в света не показва по-висока степен на уважение към фермерите от Великобритания, сочи проучване сред хората от 16 държави.

Международно проучване на YouGov сред повече от 22 000 души в страни по света разкрива най-много и най-малко уважаваните професии.

Докато учените и лекарите излизат като най-уважаваните професии, 47% от анкетираните във Великобритания казват, че биха били щастливи, ако детето им стане фермер, съобщава изданието farminguk.com.

Това се сравнява с глобална средна стойност от 23 процента, показва проучването на YouGov.

Това се случва, тъй като Covid-19 и Брекзит ускориха веригите за доставка на храни, както никога досега, което кара обществеността да осъзнае степента на лидерство на Обединеното кралство в производството на висококачествени храни.

Американската асоциация за земеделски и бизнес (CLA) приветства проучването, като заяви, че британските земеделски производители произвеждат едни от най-високите стандарти в областта на околната среда и хуманното отношение към животните в света.

„Хората все повече знаят, че британската продукция е знак за качество и устойчивост – и ние трябва да я популяризираме“, каза Марк Бриджман, президент на CLA.

Бриджман допълва, че земеделските производители също напредват в подпомагането за справянето климатичните изменения, пазят биологичното разнообразие и подкрепят местните икономики.

Leave a Comment