Предстоящо: Онлайн презентация за ефективна употреба на пестициди при плодове и зеленчуци

домат с дървеница, растителна защитаНа 24.02. и 25.02.2021 г. ще се проведе серия от 3 презентации на тема ефективна и устойчива употреба на пестициди. Презентациите са безплатни и са отворени за всички желаещи земеделски производители, както и любителите зеленчукопроизводители и овощари. Лекциите ще бъдат излъчвани онлайн, в реално време във Фейсбук, Youtube и Zoom. Презентацията е част от проект по програма LIFE на ЕС.

Лектор ще е доц. д-р Лиляна Маркова Колева, която е дългогодишен преподавател в Лесотехническия университет в град София. Тя завършва през 1994 г. в Аграрния университет – Пловдив със специалност “Растителна защита и агроекология”. През 2002 г. получава магистратура в Института за растителна патология и растителна защита към Георг – Август Университет, Германия и докторантура през 2006 г. Работи като научен сътрудник в научно звено „Устойчивост на растенията към факторите на биотичен стрес“, към Институт по генетика – БАН. Научната и дейност е насочена към растителната защита, устойчивата употреба на пестициди и устойчивост на растенията към факторите на биотичен стрес.

Основни теми в презентацията са правила за употреба на пестициди; икономическо значими болести; контрол над вредителите и алтернативни методи и икономически ползи от устойчивата употреба на пестициди.

Всички участници ще могат да зададат своите въпроси по време на презентацията. На въпросите ще бъде отговорено по време на самото събитие или писмено след провеждането му.

Участието в презентацията е обвързано с попълването на кратка анкета: https://forms.gle/W3BhLovp3hTpimj1A

Линковете към презентацията на живо ще бъдат споделени по-късно във Фейсбук събитието https://www.facebook.com/events/173892847519907/?active_tab=about и на sciencefornature.оrg – https://bit.ly/3rAnyNd

Leave a Comment