През май: Онлайн конференция за повторно използване на вода в селското стопанство

Rice-fieldМеждународна онлайн конференция на тема „Пътища за разширяване на практиките за устойчиво повторно използване на водата в Европа“ ще се проведе на 18 и 19 май, съобщиха от тематичната мрежа SuWaNu Europe. Фокусът във форума ще е повторното използване на регенерирана вода в селското стопанство. Причината е, че регенерираната вода има силен потенциал да допълни конвенционалните водни ресурси, използвани при напояване в земеделието. Това е от значение за цяла Европа, но особено необходимо е в райони, където нарастващият натиск върху водните ресурси ограничава селскостопанското производство, икономическия растеж и създаването на работни места.

На конференция ще бъдат представени резултатите на проекта и ще се даде възможност за обмен на знания и иновации между изследователи и практици. Конференцията ще бъде и възможност за представяне на най-добрите практики в различни страни.

Формулярът за регистрация се попълва електронно в страницата на конференцията https://suwanueuropeconference2021.com/

До 31 март 2021 г. е отворена покана за публикации и резюмета за всеки, който работи върху повторното използване на водата в селското стопанство, вариращи от основни изследвания до практически опит, съобщават организаторите.

 

 

 

Leave a Comment