Хибридите слънчоглед на БАСФ станаха 6, заявките на производителите се увеличиха

През 2019 г. БАСФ стартира новия си бизнес с предлагането на семена рапица, като през 2020 г. продължи с внедряването на българския пазар и на слънчогледови хибриди.

„Миналият сезон предложихме 4 хибрида от технологията Clearfield и Clearfield Plus. Обогатихме портфолиото си през настоящия сезон, когато вече предлагаме 6 хибрида“, съобщи Ивайло Бочев, Кроп Мениджър РЗ и Семена, Маслодайни култури и ключови клиенти в БАСФ. Намеренията на компанията са да продължи да развива и останалите сегменти като ще предложи на българския пазар и високоолеинови хибриди, както и хибриди, които са устойчиви на трибенурон метил.

слънчоглед1

През миналия сезон фермерите, които избраха семената слънчоглед на БАСФ, се убедиха, че те по никакъв начин не отстъпват като добив и качество на най-разпознаваемите хибриди в България.

„Нещо, което направи доста приятно впечатление на фермерите, доверили се на нашите продукти, бе високата масленост на Акордис и Лорис. В много случаи тази масленост превъзхождаше с 2-3 до 5% спрямо на хибридите, с които те бяха сравнявани“, отбеляза Бочев.

В подкрепа на това, той посочи, че тази година се е наложило фирмата да увеличи на няколко пъти заявките за доставка на семена, за да може да отговори на търсенето им. „Фермерите бяха доволни през 2020 г. и увеличиха площите. Нови фермери също си поръчаха от нашите хибриди“, каза кроп мениджърът.

Той обърна специално внимание на хибрида Дракарис. Той е Clearfield Plus  хибрид. Може да се засее и като втора култура, тъй като е най-кратка вегетация – около 90 дни. Държи се изключително добре в райони с по-високи температури. Представя се добре и на по-бедни почви. Има висока масленост и отлична устойчивост на мана.

Leave a Comment