Месец преди да отпразнува 62-и рожден ден, журналистът Георги Коритаров внезапно почина

Георги КоритаровЖурналистът Георги Коритаров е починал внезапно, малко преди да отпразнува 62-ри рожден ден на 10 май.

Трагичната новина съобщи директорът на ТВ Европа Георги Харизанов. Коритаров водеше блока „Свободна зона“ в медията през последните няколко години.

„Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим…“, написа Харизанов.

Георги Коритаров е роден в София.

Той  е започнал работа като журналист от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно е писал за вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия, където води половинчасово токшоу, наречено „Коритаров Live”. По-късно става част от сутрешния блок „Здравей, България“.

Коритаров водеше интервютата по неповторим негов си начин. Въпросите му бяха прецизни и до запетайката в изказа – точни и не позволяващи увъртания от страна на събеседника. Той умееше да ги задава с равен тон и бе велик майстор в непрахосването на словото. В същото време знаеше къде интервюираният затваря вратата и не я отваряше с взлом. Изключително интелигентен, ерудиран и овладян, Георги Коритаров бе висока мярка в журналистиката.

Мир на душата му!

Leave a Comment