Немски хербицидни пръскачки Манкар пестят 80% от пестицида и действат точно в целта!

Те работят с ултра малък обем, вятърът не им влияе, рискът за отглежданите растения е нищожен. Могат да бъдат ръчни, колесни и прикачни според площите и селскостопанските култури

Едно от основните предизвикателства в селското стопанство е контролът на плевелите.  Независимо дали се занимавате със земеделие професионално или за удоволствие, можете да решите проблемите с плевелите по-ефективно, удобно и бързо с хербицидните пръскачки Манкар.

С пръскачките от ХортиСмарт Солюшънс спестявате до 80% от хербицида – ефективно, екологично и икономично решение срещу плевелите. Те се основават на ULV (ултра малък обем) технология за оптимално разпределение на изключително малко количество активен продукт с равномерен размер на капчиците. Или казано по друг начин – ще ви е необходимо значително по-малко количество хербицид в сравнение с обикновени хербицидни пръскачки или мотики, напр. с до 50% с Roundup® PowerFlex на обработваеми площи и с до 80% при използване на сензор за плевели, при площи с неравномерни плевели.

Има ли друга пръскачка, която като Манкар да ви позволява икономия до 80% на ползвания хербицид?

„Нашата цел е хербицидите да се използват само там, където наистина са необходими – правилният хербицид на точното място, в точното количество“, споделят своята екологична отговорност специалистите от немската фирма за борба с плевелите с над 40 год. опит в разработването и производството на професионални системи за пръскане с ULV технология.

Какво представлява ULV технологията?

Основният елемент на всички системи за пръскане на MANKAR® ULV (което означава „ултра малък обем“) е патентованата ротационна сегментна дюза.
Ротационната сегментна дюза работи с неразредени хербициди и хербицидни смеси, които се изстрелват вертикално надолу при 5-6 хиляди оборота на дюзата подобно на „Калашников“. Изстрелват се хиляди малки капчици с еднакъв размер (около 150 микрона), които попадат върху листата на плевелите и ги унищожават значително по-бързо. Сегментът на пръскане е невидим при нормален човешки ход, но достатъчен за правилна обработка на плевелите. Широчината е около 1.0 см и дължината от 10 см до 55 см, според вида на защитния капак. Рискът от нежелано опръскване на отглежданите култури е сведен до минимум.

Вятърът почти не оказва влияние, когато пръскачката се експлоатира правилно. Резултатът е, че с малки дози от активното вещество глифозат се постига пълно унищожаване на плевелите.

 

С ултра-иконимичните хербицидни пръскачки Манкар можете да третирате площ от 10 дка слята повърхност само с 1 л хербицид.

Това дава следните предимства на хербицидните пръскачки  MANKAR® ULV:

  • икономични – минимална консумация на хербицид (до 80% спестяване на хербициди)
  • ефективни – максимално точно нанасяне на активното вещество
  • леки – не носите тежък резервоар на гърба си, защото се използва неразреден препарат.
  • спестяват време – няма нужда да се разрежда с вода; не губите време за презареждане
  • издръжливост на батерията – презареждащата батерия осигурява 8 или 16 часа работа (в заивисимост от модела)
  • тих режим – работят изключително тихо
  • лесни за употреба и поддръжка
  • енергоемки – не ви уморяват при продължително пръскане

ХортиСмарт Солюшънс предлага широка гама и различни модели хербицидни пръскачки MANKAR® за почти всички възможни приложения.

Видове пръскачки MANKAR®

хербицидни пръскачкиРъчни хербицидни пръскачки MANKAR® – с изключителна гъвкавост в приложението. Подходящи за третиране както на гъсти насаждения, тесни лехи или нередови култури, така и за широки междуредия при редови култури. Могат да се използват в разсадници и оранжерии, овощни и зеленчукови градини, лозя и др. Пръскането се активира ръчно – с натискане на бутон, за да се третира само там където е необходимо. То е съобразено с нормалния човешки ход, пръскането става бързо и лесно, което спестява време. Работната широчина варира от 12 до 45 см. При някои модели, тя може да се регулира благодарение на въртящият се предпазен капак на пръскачката за хербициди. 

Колесни хербицидни пръскачки MANKAR® ROLL Подходящи за междуредово третиране на култури в овощни градини,хербицидни пръскачки разсадници, лозя, но и за пътеки и площадки в паркови пространства и неравни терени. Равномерното разпределение на хербицида се гарантира от механична дозаторна помпа, която се задвижва от въртенето на колелото. Широчината на разпръскване може да се регулира и варира от 25 до 110 см, но и тук е определящ размера на предпазния капак, който защитава разпръскващата дюза. Тези защитни капаци са подвижни и се отклоняват при допир с препятствия, като стъбла, камъни и др. 

Навесните хербицидни пръскачки MANKAR® – Професионалните хербицидни пръскачки за работа с трактор са подходящи захербицидни пръскачки Манкар третиране на големи площи, обработваеми земи и градини с широки междуредови пространства.

Флексомант

Флексомант

Прикачните модели Flexomant са приложими дори при насаждения като лавандула.

Прикачват се към различни превозни средства, адаптират се според желанието на клиента

Основно се делят на два типа – с механично или електрическо дозиране на хербицида, като управлението се извършва от кабината на работната машина. С едно напълване на резервоара (6л), могат да се обработят до 60 дка.

ХортиСмарт Солюшънс ЕООД предлага различни модели за монтаж в предната и задната част, както и модели за лесно прикрепване към широк спектър превозни средства. Защитните капаци, включително техните работни широчини на разпръскване, брой и конфигурация, могат да бъдат адаптирани към областта на приложение, например за тесни ленти за пръскане по редове или за цялостно покритие на широки пътеки. Предлагат се различни ширини с възможност за регулиране. Предлага се и изработка на пръскачка по специфично за клиента задание. Повече на сайта на фирмата: www.horti-smart.com

Разнообразието от модели и модерната ULV тенология прави професионалните системи за пръскане с хербициди MANKAR® подходящи за ВАШЕТО специфично приложение. Една достъпна инвестиция и работещо решение за фермерите, които обработват малки и големи площи. Тази техническа иновация спестява разходи и дава възможност за добра и устойчива селскостопанска продукция.

За контакт: Хортисмарт Солюшънс ЕООД
Тел: 0898 444180; 0898 444133
Consult@hortismart.solutions

 

Leave a Comment